Παλαιά Κοτύλη – Πύργος Κοτύλης

Μήκος: 5,9χλμ
Χρόνος πορείας: 2ω 30λ

Χάρτης διαδρομής

Προβολή
Λήψη

Τύπος διαδρομής: Αμφίδρομη
Δυσκολία: 2/5 (Μέτρια)
Χρόνος πορείας: 2ω 30λ
Μήκος: 5,9χλμ
Ισοδύναμο Μήκος: 12,7 χλμ

Ανάβαση: 700μ
Κατάβαση: 100μ
Μέγιστο υψόμετρο: 1765μ
Ελάχιστο υψόμετρο: 1180μ
Πόσιμο νερό: Ναι

Σε όλη την έκταση του Γράμμου, θα συναντήσουμε μικρούς, έρημους και συνήθως ερειπωμένους οικισμούς, που σηματοδοτούν μια παλιότερη προσπάθεια εποίκησης του βουνού. Όλοι αυτοί οι παλιοί οικισμοί βρίσκονται σε θέσεις με πολλά φυσικά πλεονεκτήματα, αλλά κυρίως κρυπτικές και προστατευμένες.

Ένας από τους παλιούς αυτούς οικισμούς είναι η Παλαιά Κοτύλη, καλά κρυμμένη στον άξονα μιας κοιλάδας πλούσιας σε νερά και εδαφικούς πόρους. Από τον οικιστικό ιστό του χωριού δεν απομένει παρά η μεγάλη ενοριακή εκκλησία, που διατηρείται σε άριστη κατάσταση.

Από την Παλιά Κοτύλη, μια σειρά από μικρά μονοπάτια και δασόδρομους οδηγούν στα Λιβάδια Κοτύλης, ένα μεγάλο πλάτωμα, όπου σήμερα έχει δημιουργηθεί το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Το κτηριακό συγκρότημα περιλαμβάνει ξενώνες, μουσείο και αίθουσες συναντήσεων.

Από το Πάρκο ξεκινά το μονοπάτι προς την κορυφή Πύργος Κοτύλης. Το μονοπάτι είναι καθαρό και καλά σημαδεμένο και οδηγεί σε μία ώρα στο πυροφυλάκειο της κορυφής.

Ποσοστιαία κατανομή
σε κατηγορίες βατότητας
Ποσοστιαία κατανομή
στις υψομετρικές ζώνες
Υψομετρικό προφίλ

Υψόμετρα αφετηρίας – προορισμού και μέγιστο ύψος

Συμβουλές
  • Υπάρχουν πολλές εκδοχές των αποσπασμάτων του Lorem Ipsum διαθέσιμες, αλλά η πλειοψηφία τους έχει δεχθεί κάποιας μορφής αλλοιώσεις, με ενσωματωμένους αστεεισμούς, ή τυχαίες λέξεις που δεν γίνονται καν πιστευτές.
  • Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι του Lorem Ipsum, πρέπει να είστε βέβαιοι πως δεν βρίσκεται κάτι προσβλητικό κρυμμένο μέσα στο κείμενο. Όλες οι γεννήτριες Lorem Ipsum στο διαδίκτυο τείνουν να επαναλαμβάνουν προκαθορισμένα κομμάτια του Lorem Ipsum κατά απαίτηση, καθιστώνας την παρούσα γεννήτρια την πρώτη πραγματική γεννήτρια στο διαδίκτυο.
  • Χρησιμοποιεί ένα λεξικό με πάνω από 200 λατινικές λέξεις, συνδυασμένες με ένα εύχρηστο μοντέλο σύνταξης προτάσεων, ώστε να παράγει Lorem Ipsum που δείχνει λογικό. Από εκεί και πέρα, το Lorem Ipsum παραμένει πάντα ανοιχτό σε επαναλήψεις, ενσωμάτωση χιούμορ, μη κατανοητές λέξεις κλπ.
Επισημάνσεις

Είναι πλέον κοινά παραδεκτό ότι ένας αναγνώστης αποσπάται από το περιεχόμενο που διαβάζει, όταν εξετάζει τη διαμόρφωση μίας σελίδας. Η ουσία της χρήσης του Lorem Ipsum είναι ότι έχει λίγο-πολύ μία ομαλή κατανομή γραμμάτων, αντίθετα με το να βάλει κανείς κείμενο όπως ‘Εδώ θα μπει κείμενο, εδώ θα μπει κείμενο’, κάνοντάς το να φαίνεται σαν κανονικό κείμενο.