Ανάβαση στην Αλεβίτσα

Μήκος: 16χλμ
Χρόνος πορείας: 5ω 15λ

Χάρτης διαδρομής

Προβολή
Λήψη

Τύπος διαδρομής: Αμφίδρομη
Δυσκολία: 1/5 (Εύκολη)
Χρόνος πορείας: 5ω 15λ
Μήκος: 16χλμ
Ισοδύναμο Μήκος: 27,1 χλμ

Ανάβαση: 999μ
Κατάβαση: 338μ
Μέγιστο υψόμετρο: 1585μ
Ελάχιστο υψόμετρο: 920μ
Πόσιμο νερό: Όχι

Μια από τις βασικές πεζοπορικές εξερευνήσεις που μπορεί να κάνει κανείς με βάση το Νεστόριο, είναι η ωραία και εύκολη πορεία προς την κορυφή Αλεβίτσα.

Το μονοπάτι ξεκινά μέσα από το χωριό και ανηφορίζει προς την παλιά πηγή ύδρευσης του οικισμού. Μετά από μία ώρα θα μπούμε σε ένα σύστημα αγροτικών και δασικών δρόμων, που οδηγούν στην κορυφή.

Στο πρώτο μέρος της πορείας, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η υπέροχη θέα προς το Νεστόριο και τις κοιλάδες του Αλιάκμωνα. Στους λιγοστούς βραχώνες και ανάλογα με την εποχή θα βρούμε μικρά ερπετά και ασυνήθιστα αγριολούλουδα και πολλές ορχιδέες. Ψηλότερα, θα χαθούμε στα ατελείωτα δάση της οξιάς.

Όπως και όλες οι άλλες περίοπτες θέσεις στην περιοχή, έτσι και εδώ θα βρούμε διάσπαρτα απομεινάρια οχυρώσεων της περιόδου του Εμφυλίου.

Ποσοστιαία κατανομή
σε κατηγορίες βατότητας
Ποσοστιαία κατανομή
στις υψομετρικές ζώνες
Υψομετρικό προφίλ

Υψόμετρα αφετηρίας – προορισμού και μέγιστο ύψος

Συμβουλές
  • Υπάρχουν πολλές εκδοχές των αποσπασμάτων του Lorem Ipsum διαθέσιμες, αλλά η πλειοψηφία τους έχει δεχθεί κάποιας μορφής αλλοιώσεις, με ενσωματωμένους αστεεισμούς, ή τυχαίες λέξεις που δεν γίνονται καν πιστευτές.
  • Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι του Lorem Ipsum, πρέπει να είστε βέβαιοι πως δεν βρίσκεται κάτι προσβλητικό κρυμμένο μέσα στο κείμενο. Όλες οι γεννήτριες Lorem Ipsum στο διαδίκτυο τείνουν να επαναλαμβάνουν προκαθορισμένα κομμάτια του Lorem Ipsum κατά απαίτηση, καθιστώνας την παρούσα γεννήτρια την πρώτη πραγματική γεννήτρια στο διαδίκτυο.
  • Χρησιμοποιεί ένα λεξικό με πάνω από 200 λατινικές λέξεις, συνδυασμένες με ένα εύχρηστο μοντέλο σύνταξης προτάσεων, ώστε να παράγει Lorem Ipsum που δείχνει λογικό. Από εκεί και πέρα, το Lorem Ipsum παραμένει πάντα ανοιχτό σε επαναλήψεις, ενσωμάτωση χιούμορ, μη κατανοητές λέξεις κλπ.
Επισημάνσεις

Είναι πλέον κοινά παραδεκτό ότι ένας αναγνώστης αποσπάται από το περιεχόμενο που διαβάζει, όταν εξετάζει τη διαμόρφωση μίας σελίδας. Η ουσία της χρήσης του Lorem Ipsum είναι ότι έχει λίγο-πολύ μία ομαλή κατανομή γραμμάτων, αντίθετα με το να βάλει κανείς κείμενο όπως ‘Εδώ θα μπει κείμενο, εδώ θα μπει κείμενο’, κάνοντάς το να φαίνεται σαν κανονικό κείμενο.